Hírek
 • Megjelent a 70/2007 FVM rendelet

  70/2007. (VII. 27.) FVM rendelet a bor forgalombahozatali járulék megfizetésének, kezelésének és felhasználásának szabályairól

  A rendelet teljes szövege elolvasható itt.

 • SZÜRET 2007

  2007. augusztus 26-tól Egerbaktán is elindul a szüret. A felvásárlói ütemezésnek megfelelően, illetve az Egri Hegyközség értesítéseihez igazodva folyamatosan történik az egyes fajták szedése. A szőlől származási bizonyítványkérő lapok átvehetőek személyesen az Egri Hegyközség Irodájában, az Egerbaktai Hegyközség Irodájában a fogadóórákon, illetve Egerbaktán a Bakta Rider fagyizóban.

 • Egerbaktai falunap - 2007.szeptember 8.

  Hegyközségünk aktív részvételével idén is megrendezére kerül az Egerbaktai szüreti felvonulás és falunap. A Hegyközség önálló sátorral, díjazott borokkal, és vaddisznópörkölttel  várja a látogatókat. Mindekit szeretettel várunk !

Szőlő ültetvény kaszter,ökotop

a a a

A szőlő termőhelyi katasztere a termőhelyek egységes nyilvántartási rendszere, amely bor- és étkezési szőlő termesztésére való alkalmasság szempontjából ökológiailag minősített, osztályozott határrészek nyilvántartása külterületi átnézeti térképeken és adatlapokon. A térképeken a környezeti tényezők alapján értékelt területeket azonosító kódszámmal és osztályjelöléssel látják el. Ez az Ökotop, azaz a szőlő termőhelyi kataszterének ökológiai ismérvek szerint azonosnak minősített felvételezési alapegysége. A szőlő termőhelyi kataszterét az FVM vezeti. Kiegészítő vagy módosító termőhely vizsgálatokat a kecskeméti szőlészeti és borászati kutatóintézettől (SZBKI) kell kérni. A termőhelyi kataszter rendszerét miniszteri rendelet szabályozza.

A szőlő termőhelyi kataszterébe tartozó terület a kataszteri osztályozás szerint
I. osztályú, szőlőtermesztésre kiváló adottságú;
II. osztályú, 1. szőlőtermesztésre kedvező adottságú,
2. szőlőtermesztésre alkalmas terület lehet.

Az Egerbaktai szőlőterületek kizárólag az I. osztályú kataszteri kategóriába sorolt, kiváló adottságú területeken helyezkednek el. A 0-400 pontig terjedő skálán az egerbaktai szőlőterületek egy apróbb 292-es pontértékű foltot leszámítva, mindenhol meghaladják a 300 pontot, többségében 350 pontérték feletti területek.

okotop_01_410 

 
E-mail küldése:

Ellenörző kód

Kérjük írja be a fenti ellenőrző kódot!