Hírek
 • Megjelent a 70/2007 FVM rendelet

  70/2007. (VII. 27.) FVM rendelet a bor forgalombahozatali járulék megfizetésének, kezelésének és felhasználásának szabályairól

  A rendelet teljes szövege elolvasható itt.

 • SZÜRET 2007

  2007. augusztus 26-tól Egerbaktán is elindul a szüret. A felvásárlói ütemezésnek megfelelően, illetve az Egri Hegyközség értesítéseihez igazodva folyamatosan történik az egyes fajták szedése. A szőlől származási bizonyítványkérő lapok átvehetőek személyesen az Egri Hegyközség Irodájában, az Egerbaktai Hegyközség Irodájában a fogadóórákon, illetve Egerbaktán a Bakta Rider fagyizóban.

 • Egerbaktai falunap - 2007.szeptember 8.

  Hegyközségünk aktív részvételével idén is megrendezére kerül az Egerbaktai szüreti felvonulás és falunap. A Hegyközség önálló sátorral, díjazott borokkal, és vaddisznópörkölttel  várja a látogatókat. Mindekit szeretettel várunk !

Kutatás

a a a

Az Egerbaktai Hegyközség területén lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a tudományos tevékenységet, a kutatómunkát is elősegíteni. Ennek eredményeként született meg hegyközségünk aktív részvételével a “Szőlőterületek nyilvántartásához kapcsolódó hegyközségi e-szaktanácsadási rendszer.”

Magyarország EU-s csatlakozása számos változást hozott a szőlőtermesztéshez és borászathoz kötődő szakemberek életében. A változások követését és a szőlőterületek nyilvántartását a hatósági oldal számára megkönnyíti a Földmérési és Távérzékelési Intézet által működtetett VINGIS rendszer, ez azonban a gazdálkodók részére nem nyújt információkat. A hegyközségi nyilvántartásban meglévő termőhelyi - termelési adatokat és a beszerezhető ökológiai információkat integrálja az a térinformatikai alapokon működő szaktanácsadási rendszer, amelyet az Egri Borvidék (Egerbaktai Hegyközség) területén építettünk fel.

A rendszer felépítésében résztvevők:

Tomor Tamás (Károly Róbert Főiskola)

Lénárt Csaba (Debreceni Egyetem)

Füleki Róbert (Károly Róbert Főiskola)

Szalai Miklós (Egerbaktai Hegyközség)

Vásárhelyi Szilárd (Debreceni Egyetem) 

kutatas01_410 

 
E-mail küldése:

Ellenörző kód

Kérjük írja be a fenti ellenőrző kódot!