Hírek
 • Megjelent a 70/2007 FVM rendelet

  70/2007. (VII. 27.) FVM rendelet a bor forgalombahozatali járulék megfizetésének, kezelésének és felhasználásának szabályairól

  A rendelet teljes szövege elolvasható itt.

 • SZÜRET 2007

  2007. augusztus 26-tól Egerbaktán is elindul a szüret. A felvásárlói ütemezésnek megfelelően, illetve az Egri Hegyközség értesítéseihez igazodva folyamatosan történik az egyes fajták szedése. A szőlől származási bizonyítványkérő lapok átvehetőek személyesen az Egri Hegyközség Irodájában, az Egerbaktai Hegyközség Irodájában a fogadóórákon, illetve Egerbaktán a Bakta Rider fagyizóban.

 • Egerbaktai falunap - 2007.szeptember 8.

  Hegyközségünk aktív részvételével idén is megrendezére kerül az Egerbaktai szüreti felvonulás és falunap. A Hegyközség önálló sátorral, díjazott borokkal, és vaddisznópörkölttel  várja a látogatókat. Mindekit szeretettel várunk !

Eredetvédelem

a a a

Az eredetvédelem tágabban a borok technológiai (humán) és földrajzi eredetét hivatott szabályozni, ellenőrizni és védeni. Szűkebben véve az eredetvédelem olyan tevékenység, aminek eredményeképpen a piacon olyan bor jelenik meg, amit „védett eredetű bornak” lehet nevezni. Minőségi szőlőtermelés, és bor készítése eredetvédelem nélkül ma már elképzelhetetlen. (Gál Lajos - Botos Ernő Péter)

eredetvedelem01_410

Az Egri Borvidék területén az országban elsőként elkészült Bikavér eredetvédelem mellett, a Bikavér Superieur és Debrői Hárslevelű védett eredetű borok (DHC) eredetvédelmi szabályzata alkalmazható az egerbaktai szőlőterületeken is. Ezen túlmenően hegyközségünk rendtartása lehetőséget biztosít az Egerszóláti olaszrizling eredetvédelmi szabályzatában foglaltak alkalmazására is.

Kékszőlő ültetvényeink 90%-a védett eredetű bikavér és bikavér superieur termelésbe vonható. A minőség tagjaink számára is elkötelezettséget jelent, így a potenciális terület 60-80%-án, évente változó mértékben, évjárattól és a piactól függően bikavér eredetvédelmi szabályzatban előírt minőségű szőlőt szüretelünk.

 
E-mail küldése:

Ellenörző kód

Kérjük írja be a fenti ellenőrző kódot!